Zobrazit podle typu:
Zobrazit podle času:
Rubriky:

Letošní Setkání národů bude žít hlavně tancem

„Tanec sbližuje“ je mottem letošního festivalu Setkání národů, kterým už popáté ožije hradecké Adalbertinum ve čtvrtek 9. listopadu od 9 do 19 hod. Připravili jsme pro vás přehlídku cizokrajné hudby, tance, umění a také národní kuchyně. Argentinské tango, dominikánskou salsu, africký anebo orientální tanec, to vše si můžete i vyzkoušet. Svou kulturu představí přes dvě desítky zemí ze čtyř kontinentů. Záštitu nad akcí převzal primátor MUDr. Zdeněk Fink. Přijďte se podívat!

Charita ČR byla oceněna kambodžským rytířským řádem

Charita Česká republika byla oceněna jedním z nejvyšších kambodžských státních vyznamenání, Královským řádem Sahametrei. Jedná se o rytířský řád určený cizincům, který se uděluje za vynikající služby králi a kambodžskému lidu. V Kambodži jej převzala zástupkyně Charity ČR Barbora Vlasová u příležitosti oslav 20. výročí založení charitní oční kliniky v Takeu (Caritas Takeo Eye Hospital).

Papež František zahájil kampaň na podporu migrantů

Posílit vztahy mezi migranty, uprchlíky a komunitami. Takový je cíl dvouleté celosvětové kampaně Caritas Internationalis (CI) nazvané „Share the Journey“, kterou dnes v průběhu generální audience zahájil papež František. Tato kampaň představuje odpověď CI na výzvu papeže Františka k otevřenosti vůči lidem na cestě.

Hradecké Dny ukrajinské kultury

Výstavu, výtvarné workshopy, přehlídku národního folklóru a také besedy se zajímavými osobnostmi z této nám blízké země nabízí již páté Dny ukrajinské kultury v Hradci Králové, které uzavře přednáška "O Ukrajincích v Čechách i na Moravě" profesora Bohdana Zilynského v úterý 24. 10. v 17 hod. na UHK. Více také zde. Přijďte se podívat!

Charita ČR obdržela Cenu evropského občana

Cenu evropského občana, kterou udílí Evropský parlament, získaly letos za Českou republiku organizace Charita ČR a mobilní hospic Strom života. Při slavnostním setkání v Evropském domě v Praze 18. září převzal ocenění generální sekretář Charity ČR Jakub Líčka.

Soutěž pro studenty: Člověk a jeho vztah k víře

Charita ČR vyhlašuje soutěž pro studenty středních škol, která je součástí projektu Žijeme spolu, mluvíme spolu – výukou k toleranci a kultuře dialogu.Tématem soutěže je Člověk a jeho vztah k víře či náboženství.

Ukrajinci v září představí svou kulturu v Hradci Králové

Výstavy, výtvarné workshopy, koncert, promítání nebo besedy nabídnou letošní Dny ukrajinské kultury v Hradci Králové a v našem kraji, které budou zahájeny v pondělí 18. září. Přijďte se podívat!

Výstava fotografií Ukrajina a Moldavsko země blízké a vzdálené

O tom, že fotografií lze zachytit život a osudy lidí, kteří potřebují naši pomoc, se můžete přesvědčit na výstavě fotografií Martina Štechera, dobrovolníka Střediska humanitární pomoci a rozvojové spolupráce DCHOO. Výstava se uskuteční v Moravskoslezské knihovně v Ostravě od 21. 8. - 30. 9. 2017.

Společné prohlášení českých humanitárních organizací k Světovému humanitárnímu dni

Loni bylo ve válkách výbušnými zbraněmi zabito nebo zraněno přes 32 000 lidí. I válka má svoje pravidla a české neziskové organizace vyzývají k jejich dodržování. Světový humanitární den se letos ponese ve znamení hesla #NotATarget.

Změny, které přinesla novela cizineckého zákona

V červenci 2017 prezident Miloš Zeman podepsal novelu zákona o pobytu cizinců, proti které se ohradily nejen organizace pracující s migranty v České republice, ale také Hospodářská komora, Svaz průmyslu a dopravy a někteří senátoři a poslanci. Přesto, že Senát novelu vetoval, poslanci novelu na konci června přehlasovali.